大香蕉伊人网>学习方法>高中学习方法>高一学习方法>高一英语>《高一英语春季学期期末考试题》正文

高一英语春季学期期末考试题

时间:2019-04-11 11:46:44本文内容及图片来源于读者投稿,如有侵权请联系[email protected] 诗盈 我要投稿

  大家在学习英语的时候要知道有很多的地方要多背诵哦,今天小编就给大家来分享一下高一英语,有时间的来做做吧

 m.xuexila.com

  高一英语下学期期末考试题

  第Ⅰ卷 (选择题,共100分)

  第一部分 听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What is the woman going to do?

  A. Buy a car B. Draw some money C. Pick up her grandma

  2. What does the woman need to buy for skiing?

  A. Gloves B. Sunglasses C. A scarf

  3. When is the man going to get married?

  A. On July 30th B. On June 30th C. On May 3rd.

  4. What does the man think of the studio apartment?

  A. It is old. B. It is small. C. It is expensive.

  5. Why does the man have much coffee?

  A. He is sleepy. B. He is thirsty. C. He is addicted.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6. What are the speakers mainly talking about?

  A. A teacher. B. An outing. C. A photo.

  7. What does the girl say about her English teacher?

  A. She wears glasses. B. She is not strict. C. She is popular.

  听第7段材料,回答第8、9题。

  8. What does the woman want the man to-do?

  A. Teach her to use the phone. B. Help her with her work. C. Lend her his phone.

  9. What is the relationship between the speakers?

  A. Husband and wife. B. Co-workers. C. Salesman and customer.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. How much is the adult ticket for the photography exhibitions only?

  A. £10 B.£5 C.£6

  11. Where is the Hillside Gallery?

  A. On Gardenia Road. B. Beside the Town Square. C. On Flower Street.

  12. How will the woman go to the gallery?

  A. By bus. B. By subway. C. By car.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. Where did the woman get her information about “smart” cars?

  A. From a magazine article. B. From a TV program. C. From a newspaper report.

  14. What is the purpose of the voice on “smart” cars?

  A. To warn die driver of dangers. B. To explain traffic rules. C. To give directions.

  15. What does the man imply about his brother?

  A. He owns a “smart” car.

  B. He has a good sense of direction.

  C. He doesn’t know the way to the woman’s house?

  16. Why was the man delayed on his way to the woman’s house?

  A. He ran out of gas. B. He got lost. C. He met with an accident.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. Where did Gandhi (甘地) study law?

  A. In Porbandar. B. In Bombay. C. In London.

  18. What was Gandhi’s dream before 1947?

  A. Living in South Africa.

  B. Becoming the leader of a political party.

  C. Gaining India’s independence.

  19. What can we learn about Gandhi?

  A. He never followed other politicians’ methods in his fight.

  B. He once fought for black people’s rights in South Africa.

  C. He didn’t fight for Indian people’s rights until returning to India.

  20. What makes Gandhi remain an inspiration to people?

  A. His dream of freedom. B. His strong beliefs. C. His political power.

  【答案】1-5 BBCBA 6-10 CCABC 11-15 ABACB 16-20 ACCAB

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

  A

  Are you a fan of social media(媒体)?Well,you must know this news: There are some hot social media dogs who probably have way more followers than you. Here are some of them.

  Boo

  Boo has been called the “World’s Cutest Dog” and has over 17 million fans on the social networking website Facebook alone. The Pomeranian has appeared on the TV program “Good Morning America "lots of times. There are Boo toys, Boo notebooks and other things for sale in stores. You can also find Boo on social networking websites Twitter and Instagram.

  Monty

  Monty is a dog with a lot to say, usually through several messages on Twitter per day. Monty, a shepherd dog, discusses how his owner treats him badly with things like baths, and notes interesting things he sees on walks in the country( like dead sheep). At just under 4,000 Twitter followers, he isn't the dog with the largest following, but Monty is one very active social media dog.

  Sutter and Colusa "Lucy"Brown

  These dogs aren’t just social media dogs---they are actually"government officials". The dogs belong to California governor Edmund G. Brown, Jr. and his wife. Sutter, a Pembroke Welsh corgi, is the “first dog ”and Lucy,a “ borgie” is the “deputy(代理) first dog” of California. Lucy and Sutter Brown have over 16,000 Facebook fans.

  Tuna

  Tuna is a “chiweenie”---a mix between a Chihuahua and a Dachshund---who was rescued (解救)after he was left on the side of the road. His new mom not only fell in love with him and decided to keep him forever, she also turned the little dog into a popular dog on Instagram. Tuna has 1.6 million Instagram followers.

  21. Which dog can you see on a notebook?

  A. Boo B. Monty

  C. Sutter D. Tuna

  22. In what way are Sutter and Lucy special?

  A. They are lovely. B. They are active.

  C. They are treated very badly. D. They are connected to the government.

  23. What do we know about Tuna’s early life?

  A. It was sad. B. It was happy.

  C. It was boring. D. It was interesting.

  【答案】 21—23 ADA

  B

  It is good to get in touch with your inner child from time to time,and obviously some people are willing to pay big money for the chance to do so in a proper environment.A Brooklyn-based adult preschool is charging customers between $333 and $999 for the chance to act like a kid again.

  At Preschool Mastermind in New York adults get to participate in show—and—tell,arts—and—crafts such as finger paint,games like musical chairs and even take naps.The month-long course also has class picture day where the adults are expected to have a field trip and a parent day.

  30-year-old Michelle Joni Lapidos,the brain behind the adult preschool,studied childhood education and has always wanted to be a preschool teacher.She’s always on the lookout for new ways to get people in touch with the freedom of childhood.A friend encouraged her to start the mastermind course instead.

  According to Candice,her blogger friend,Preschool Mastermind gives adults a chance to relearn and master the things that they failed to understand as children.“I realized all the significances of what we learn in preschool,”said founder Michelle Joni,“People come here and get in touch with their inner child.It’s magical.We are bringing ourselves back to another place,another time with ourselves when we are more believing in ourselves,more confident and ready to take on the world.”

  “One person’s here because they want to learn not to be so serious.”Michelle said.“Another's here to learn to be more confident.”She explained that most of the classes were planned.However,Joni added that while the planned activities were fun,it was often the spontaneous(自发的)moments that attracted students.“It’s the things you don’t plan for,the sharing between friends and learning from each other.’’

  24. What is the purpose of Preschool Mastermind?

  A. To give adults a chance to return to childhood.

  B. To help parents understand their children better.

  C. To provide practical training courses for teachers. D. To introduce some ways of playing with children.

  25. What is mainly discussed about Preschool Mastermind in Paragraph 2 ?

  A. Its customers. B. Its activities. C. Its environment. D. Its schedule

  26. According to Candice,people come to this program to________.

  A. enjoy freedom of thinking B. realize their childhood dreams

  C. discover their inner abilities D. figure out childhood puzzles

  27. What do we know about Michelle Joni?

  A. She used to be a preschool teacher. B. She likes to make plans in advance.

  C. She founded Preschool Mastermind. D. She gained confidence by sharing.

  【答案】 24—27 ABDC

  C

  If you watch wolves, it’s hard to escape the conclusion that perhaps no two species are more alike behaviorally than wolves and humans. Living as we do in families, we can easily recognize the social structures and status search in wolf packs. No wonder Native Americans recognized in wolves a sibling (兄弟姐妹) spirit. And no wonder human males often face pressure to measure up as alpha males—to “wolf up,” as it were. The term alpha male indicates a man who at every moment shows that he’s in control in the home and who can become aggressive (好斗的).

  This alpha male stereotype comes from a misunderstanding of the real thing. By observing wolves in free-living packs in Yellowstone National Park, I’ve seen that the leadership of the alpha male is not forced, and not aggressive to those on his team. “The main characteristic of an alpha male wolf,” the experienced wolf researcher Rick McIntyre told me as we were watching gray wolves, “is a quiet confidence. You know what you need to do; you know what’s best for your pack. You lead by example. You’re very comfortable with that. You have a calming effect.”

  The point is, alpha males are not aggressive. They don’t need to be. “Think of an emotionally secure man or a great champion. Whatever he needed to prove is already proven,” he said.

  There is an evolutionary logic to it. “Imagine two wolf packs, or two human groups,” McIntyre said. “Which is more likely to survive and reproduce: the onewhose members are more cooperative, more sharing, less violent (暴力的) with one another, or the group whose members are beating each other up and competing with one another?”

  Thus, an alpha male may be a major player in a successful hunt, but after the takedown of the prey (猎物), he may step away and sleep until his pack has eaten and is full.

  McIntyre has spent 20 years watching and studying wolves in Yellowstone for the National Park Service. He rises early, uses radio telemetry (遥感勘测) to locate a pack through a radio-collared pack member, then heads out with his spotting scope (观测镜) to observe the animals, keeping careful notes of their activities.

  In all that time, he has rarely seen an alpha male act aggressively toward the pack’s other members. They are his family—his mate, offspring (both biological and adopted), and maybe a sibling.

  This does not mean that alpha males are not aggressive when they need to be. One famous wolf in Yellowstone whose radio collar number, M21, became his name, was considered a “super wolf” by the people who closely observed his life. He was fierce (凶猛的) in defense of family and clearly never lost a fight with a male wolf. Within his own pack, one of his favorite things was to play with little pups (幼兽).

  “And what he really loved to do was to pretend to lose. He just got fun from it,” McIntyre said.

  One year, a pup was a bit sickly. The other pups seemed to be afraid of him and wouldn’tplay with him. Once, after delivering food for the small pups, M21 stood looking around for something. Soon he started wagging (摇摆) his tail. He’d been looking for the sickly little pup, and he went over just to play with him for a while.

  Of all McIntyre’s stories about the super wolf, that’s his favorite. Strength impresses us. But kindness is what we remember best.

  Biologists used to consider the alpha male the big boss. But now they recognize two systems at work in wolf packs—one for the males, the other for the females.

  Doug Smith, the biologist who is the project leader for the Yellowstone Gray Wolf Restoration Project, said the females “do most of the decision making” for the pack, including where to travel, when to rest, and when to hunt. The matriarch’s (女族长的) personality can influence the whole pack, Smith said. Or, as McIntyre put it: “It’s the alpha female who really takes control of the pack.”

  Clearly, our alpha male stereotype should be shaken off. Men can learn a thing or two from real wolves: less soar, more quiet confidence, leading by example, faithful devotion in the care and defense of families, respect for females, and a sharing of responsibilities. That’s really what wolfing up should mean.

  28. What does the underlined “alpha male stereotype” in paragraph 2 refer to?

  A. That wolves have a sibling spirit. B. That alpha males are aggressive and in control at home.

  C. That humans face pressure to be alpha males. D. That wolves and humansare alike.

  29. Why is the example of M21 mentioned?

  A. To prove alpha males are tough if necessary. B. To compare it with other super wolves.

  C. To illustrate that it is McIntyre’s favorite. D. To show how the research was carried out.

  30. Which of the following images most resembles a real alpha male?

  A. A strict father who never smiles at his children.

  B. A father who does most of the decision making.

  C. A general who never loses a battle in defense of his country.

  D. A powerful executive shouting at a board meeting.

  31. The best title of the passage should be ________.

  A. Wolf families B. The matriarch C. Supreme bosses D. Alpha males

  【答案】 28—31 BACD

  D

  Too much TV-watching can harm children's ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree,new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children.

  One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders.Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on maths and language arts tests than children without bedroom TVs.

  A second study,looking at nearly 1,000 grown-ups in New Zealand,found lower education levels among 26-year-olds who had watched lots of TV during childhood.But the results don't prove that TV is the cause and don't rule out(排除) that already poorly motivated(刺激;激发) youngsters may watch lots of TV.

  Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages 5 and 15.Those with college degrees had watched an average of less than two hours of TV per weeknight during childhood,compared with an average of more than 2.5 hours for those who had no education beyond high school.

  In the California study,children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest,while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest.

  While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores,it adds to accumulating (积累;积聚) findings that children shouldn't have TVs in their bedrooms.

  32.According to the California study,the low-scoring group might________.

  A.have watched a lot of TV

  B.not be interested in maths

  C.be unable to go to college

  D.have had computers in their bedrooms

  33.What is the researchers' understanding of the New Zealand study results?

  A.Poorly motivated 26-year-olds watch more TV.

  B.Habits of TV-watching reduce learning interest.

  C.TV-watching leads to lower education levels of the 15-year-olds.

  D.The connection between TV and education levels is difficult to explain.

  34.What can we learn from the last two paragraphs?

  A.More time should be spent on computers.

  B.Children should be forbidden from watching TV.

  C.TV sets shouldn't be allowed in children's bedrooms.

  D.Further studies on high-achieving students should be done.

  35.What would be the best title for this text?

  A.Computers or television

  B.Effects of television on children

  C.Studies on TV and college education

  D.Television and children's learning habits

  【答案】32—35 ADCB

  第二节 (共5小题;每小题2分,满分l0分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。

  Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but it's easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:

  ◆ Schedule yearly exams. 36 Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.

  ◆ Protect against UV rays(紫外线). Long-term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, it's extremely important to wear sunglasses. 37

  ◆ Give your eyes a break. Two thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. 38 Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20­second break and look at something 20 feet away.

  ◆ 39 As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins (维生素) C and E help protect eyesight and promote eye health.

  ◆ Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜). Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk. 40 Otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.

  A. Eat your greens.

  B. Eye care should begin early in life.

  C. They can properly protect your eyes.

  D. Stay in good shape by taking more vitamins.

  E. Parents usually don’t care about their own eyesight.

  F. Always follow the doctor's advice for appropriate wear.

  G. This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.

  【答案】 36—40 BCGAF

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,掌握其大意。然后从36-55各题所给的选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  If your father never says to you “I love you” when you are a child, it 41 to be more and more difficult for him to say the words as he grows 42 .

  I do not 43 hearing the words from my father when I was growing up. 44 , I could not recall(回忆) when I had 45 said those words to him either.

  One day, I decided to 46 the ice and make the first 47 . So in our next phone conversation I gathered all my 48 and let out the words in a low voice, “Dad… I love you!”

  There was a 49 at the other end and he awkwardly 50 _, “Well, same back at you!”

  I was unexpectedly 51 and my voice was raised, “Dad, I know you love me, and I know when you are ready, you will say what you want to say.”

  Fifteen minutes later my mother called and 52 asked, “Paul, is everything okay?”

  A few weeks later, Dad 53 our phone conversation with the words, “Paul, I love you.” I was so moved that tears were rolling down my cheeks as I finally “54 ” the love.

  As I sat there in tears I realized that this 55 moment had taken our father-and-son relationship to a new 56 .Shortly afterwards, my father narrowly 57 death following heart surgery(外科手术). Many times _58 , I have 59 if I had not taken the first step and Dad not 60 the surgery, I would have never “heard” the love.

  41.A.works out B.breaks out C.comes out D.turns out

  42.A.wiser B.busier C.weaker D.older

  43.A.remember B.enjoy C.mind D.regret

  44.A.Truthfully B.Fortunately C.Naturally D.Obviously

  45.A.only B.last C.once D.first

  46. A.melt B.break C.strike D.build

  47. A.complaint B.promise C.move D.impression

  48. A.strength B.ideas C.words D.attention

  49. A.sigh B.silence C.voice D.cry

  50. A.refused B.shouted C.replied D.explained

  51. A.touched B.frightened C.shocked D.annoyed

  52. A.excitedly B.nervously C.willingly D.sadly

  53. A.continued B.checked C.ended D.interrupted

  54. A.accepted B.expected C.learned D.heard

  55. A.quiet B.difficult C.special D.different

  56. A.level B.idea C.world D.end

  57. A.managed B.escaped C.avoided D.faced[来源:学科网]

  58. A.then B.ago C.before D.since

  59. A.realized B.found C.doubted D.wondered

  60. A.challenged B.experienced C.survived D.received

  【答案】41-45 DDAAC 46-50 BCABC 51-55 ABCDC 56-60 ABDDC

  第Ⅱ卷(共50分)

  第三部分英语知识运用

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  What do you read when you travelling by train? What about other passengers? Perhaps a woman ____61____(sit) near you is reading a romantic novel. A man is reading a serious biography about a politician. And there’s a student reading an English textbook.

  What do their___62___(choice) say about them? Do you judge them by ____63____they reading? I have to tell you that your impressions of them may be ____64____(complete) wrong. The woman reading the romantic novel could be a ____65____(law). She just wants a light read to take her mind off work. The man reading the biography wants you___66___(consider) him knowledgeable, and he is just ____67____(show)off. The student reading the textbook isn’t a student at all. She’s an English teacher.

  Publishers know people are ___68___ (concern)about what they read on public transport and put out different versions (版本) of a cover For example, books about Harry Potter have an ____69____ (interest)cover for young readers and then another more serious version for adults.

  So next time you see what other people are reading on a train don't jump to any conclusions.

  Here is a situation ____70____ you could say, "Don't judge a book by its cover.”

  【答案】61. sitting 62. choices 63. what 64. completely 65. lawyer

  66. to consider 67. showing 68. concerned 69. interesting 70. where

  第四部分 写作(共两节,满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) (注意:在试题卷上作答无效)

  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线划掉。

  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1、每处错误及其修改均仅限一词;

  2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

  Last Tuesday, our class was invited an old craftsman to teach us what to make dough figurines(面团人). When the craftsman came into the classroom, we gave him a warmly welcome and two boys helped him for the tool box. First, he showed us the basic steps and skills of make dough figurines. We stood around her and watched attentively. Then we started to have try ourselves. The old man walked around and helped us impatiently. Finally, we put the figurines what we made on the table and took pictures with the old craftsman. Looking at the figurines, we were all very excited.

  We hope we can have more activity of this kind!

  【答案】:

  Last Tuesday, our class was invited an old craftsman to teach us what to make dough figurines(面团

  how

  人). When the craftsman came into the classroom, we gave him a warmly welcome and two boys helped

  warm

  him for the tool box. First, he showed us the basic steps and skills of make dough figurines. We with making

  stood around her and watched attentively. Then we started to have∧ try ourselves. The old man walked

  him a

  around and helped us impatiently. Finally, we put the figurines what we made on the table and took

  patiently that/which

  pictures with the old craftsman. Looking at the figurines, we were all very excited.

  We hope we can have more activity of this kind!

  activities

  第二节 书面表达(满分25分)

  假设你是李华,你的英国笔友Jack对你居住的北京感兴趣,尤其是古迹。请给他写一封电子邮件,介绍北京的基本情况,内容包括:

  1.北京城是著名古都;

  2.存有大量历史文化遗迹(介绍3个以上);

  3.游客众多。

  注意:1.可以适当增加细节,以使行文连贯;

  2.词数100左右。

  ____________________________________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________________

  ______________________________________________________________________________

  ________________________________________________________________.

  【答案】

  Dear Jack,

  I’m glad that you are interested in Beijing, the capital of China. Beijing has a long history, which has many famous ancient relics, such as the Great Wall, the Summer Palace, and the Forbidden City. Our city is also very new and modern, and it takes on a new look almost every day. Many high buildings have been put up in recent years.

  Every year, millions of visitors, both home and abroad, come to visit our city. The Great Wall is world-famous, which is a must for every visitor to enjoy. I hope that you’ll come in the future, and I’ll show you around our city.

  Yours,

  Li Hua

  高一英语下学期期末模拟试卷

  第I卷 选择题(100分)

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

  第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What are the speakers doing?

  A. Playing computer games.

  B. Surfing the Internet.

  C. Playing smart phone games.

  2. What does the woman mean?

  A. She will turn off the TV herself.

  B. She invites the man to watch TV with her.

  C. She doesn’t allow the man to turn off the TV.

  3. How much can the man save to buy the T-shirt?

  A. $56 B. $24 C. $30

  4. What will the man probably do about his report?

  A. Finish it on his own.

  B. Ask Tom for help.

  C. Give it up.

  5.Where does the conversation take place?

  A. At a bank. B. At the airport. C. At a hotel.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6、7题。

  6.What are the two speakers talking about?

  A. Holiday plans B. Hobbies C. French

  7.What does the woman think of French?

  A. Easy to learn. B. The most difficult C. Very useful

  听下面一段材料,回答第8至10题。

  8. Why cannot Tom and Lily meet tonight?

  A. Because Tom will not be free.

  B. Because Tom will arrive in Cairo next week.

  C. Because Lily is not at home.

  9. What time does the plane take off?

  A. 2:15. B. 2:30. C. 2:00.

  10. What do we know about Tom and Lily?

  A. Teacher and student.

  B. Doctor and patient.

  C. Boyfriend and girlfriend.

  听下面一段材料,回答第11至13题。

  11. What does the man want to learn?

  A. Computer science. B. Driving. C. English.

  12. How long will the course last?

  A. About 35 days. B. About 20 days. C. About 30 days.

  13. When can he take the final exams?

  A. From September 15 to 17

  B. From August 16 to 18.

  C. From July 12 to 16.

  听下面一段材料,回答第14至16题。

  14. How many rooms does the apartment have?

  A. Five rooms. B. Six rooms. C. Seven rooms.

  15. What is free for use?

  A. Gas and electricity

  B. A fridge and a TV set.

  C. The washer and the dryer.

  16. How much does the woman pay for the rent?

  A.$395. B.$375. C.$350.

  听下面一段材料,回答第17至20题。

  17. How many brothers does Nicky have?

  A. One. B. Two. C. Three.

  18. What is the weather like in the “Outback” in Australia?

  A. Sunny and cool. B. Wet and cold. C. Hot and dry.

  19. How do the pupils send their homework to their teachers?

  A. By E-mails. B. By parents. C. By friends.

  20. Who is the “School of the Air” for?

  A. 14-year-old students.

  B. Students more than 14.

  C. Students less than 14.

  第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)

  第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)

  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  The trouble started at 9:30 p.m. last New Year's Eve, in Newmark. When the fire engines (消防车) arrived at the fire, a very old woman was sitting in a third floor window. The firefighters placed a ladder (梯子) against the wooden house, and 26-year-old Marcus Reddick climbed 35 feet to the third floor.

  The woman, 60 years old and very fat, was sitting with both feet out of the window. When Marcus reached the top of the ladder, the woman, afraid and nervous, put her two legs around him. Suddenly Marcus fell backwards off the ladder, with the large woman sitting on him. Marcus landed first — hitting a wall beside the front stairs — and broke the woman's fall. She fell no more, but he fell another ten feet down the stairs. When the fire officer reached him, Marcus was unconscious.

  Within an hour, a doctor told the men that Marcus was nearly brain dead, and would only get worse. Doctors talked of turning off the life-saving machine and asked if the family would like to give away his heart. The answer was “yes”.

  On January 6, firefighters lifted Marcus' coffin (棺材) — covered with an American flag — onto a yellow fire engine. Hundreds of firefighters from all over the state joined the procession (行列) through Newmark streets. Children watched silently from school windows. The day Marcus died, his heart was given away to a young girl. His family said that it was the second life Marcus had saved.

  21. What happened last New Year's Eve in Newmark?

  A. An old woman was killed. B. A fire engine was missing.

  C. A wooden house caught fire. D. A firefighter was murdered

  22. After reaching the top of the ladder, Marcus _____.

  A. was very afraid and nervous B. was knocked off and got hurt

  C. found it difficult to get down D. couldn't see anything clearly

  23. The underlined word “unconscious” in Paragraph 2 means “_____”.

  A. senseless B. homeless C. breathless D. helpless

  24. We can infer from the end of the text that Marcus' family might feel _____.

  A. worried and surprised B. shy but excited

  C. angry and doubtful D. sad but proud

  B

  Some places in the world have strange laws. It’s important for you to know about them before going there.

  Whoever likes to chew gum(口香糖) may have to leave Singapore. The government really wants to keep the city clean and will fine you for chewing gum.

  Before you leave for the United Arab Emirates you’d better make sure you aren’t visiting during Ramadan(斋月). During that time you aren’t allowed to eat or drink in public. Tourists have been fined up to $275 for drinking in public.

  Lovers spend so much time kissing each other goodbye at train stations that trains often start late. This law—no kissing your lover goodbye at train stations – is rather old, and isn’t in use today in France.

  In Thailand it’s against the law to drive a car or motorcycle without a shirt on, no matter how hot it is. Punishments are different in different areas and can include warnings and tickets costing about $10. No joke ---the local police will stop you.

  Studies in Denmark have shown that cars with their headlights on are more noticeable by other drivers than those with their headlights off. Drivers there are required to leave their headlights on even during the day, or they may face a fine up to $100.

  Do you often buy things using coins? Don’t do it in Canada. The Currency Law of 1985 doesn’t allow using only coins to buy things. Even the use of the dollar-coin is limited (受限制的). The shop owner has the right to choose whether to take your coins or not.

  Make sure you know about these laws before your next trip. Better safe than sorry.

  25. What is mainly talked about in the text?

  A. How to make your trip around the world safe. B. Why there are strange laws in the world.

  C. Interesting places you can go to around the world. D. Some strange laws you should know about for your trip.

  26. If you are driving a car in Thailand, __________.

  A. you should wear your shirt even though it’s hot B. the police will play a joke on you

  C. the police will give you tickets costing about $10 D. you should always keep your headlights on

  27. What can we learn from the text?

  A. Kissing goodbye at train stations isn’t allowed in France today.

  B. The Singaporean government cares a lot about its environment.

  C. Tourists in the United Arab Emirates shouldn’t eat in public.

  D. You can turn your headlights off in daytime in Denmark.

  C

  I first came across the concept of pay-what-you-can cafes last summer in Boone, N.C., where I ate at F.A.R.M (Feed All Regardless of Means) Café. You can volunteer to earn your meal, pay the suggested price($10) or less, or you can overpay—paying it forward for a future customer’s meal. My only regret after eating there was not having a chance to give my time. So as soon as Healthy World Café opened in York in April, I signed up for a volunteer shift(轮班).

  F.A.R.M and Healthy World are part of a growing trend of community cafés. In 2003, Denise Cerreta opened the first in Salt Lake City. Cerreta now runs the One World Everybody Eats Foundation, helping others copy her pay-what-you can model.

  “I think the community café is truly a hand up, not a hand out,” Cerreta said. She acknowledged that soup kitchens(施粥所) have a place in society, but people typically don’t feel good about going there.

  “One of the values of the community café is that we have another approach,” she said. “Everyone eats here, no one needs to know whether you volunteered, overpaid or underpaid.”

  The successful cafés not only address hunger and food insecurity but also become necessary parts of their neighborhood – whether it’s a place to learn skills or hear live music. Some teach cooking to seniors; some offer free used books. Eating or working there is a reminder that we are all in this world together.

  My 10 am---1pm shift at World-Healthy-Café began with the café manager – one of the two paid staff members. Our volunteer crew wasn’t the most orderly, but we managed to prepare and serve meals with a lot of laughs in between. At the end of my shift, I ordered my earned meal at the counter, together with other volunteers. After lunch, I walked out the door, with a handful of new friends, music in my head and a satisfied belly and heart.

  28. What did the author do at F.A.R.M Café last summer?

  A. She enjoyed a meal. B. She ate free of charge.

  C. She overpaid for the food. D. She worked as a volunteer.

  29. What is the advantage of community cafés compared with soup kitchens?

  A. People can have free food. B. People can maintain their dignity.

  C. People can stay as long as they like. D. People can find their places in society.

  30. Why are community cafés becoming popular in the neighborhoods?

  A. They bring people true friendships. B. They help to bring people together.

  C. They create a lot of job opportunities. D. They support local economic development.

  31. How did the author feel about working at Healthy World Café?

  A. It paid well. B. It changed her. C. It was beneficial. D. It was easy for her.[

  D

  Back in 2003 an 86-year-old man drove his Buick through a crowded farmers’ market. Nine people were killed. More than fifty-four people were hurt, fourteen with serious injuries. When he finally stopped, the 86-year-old man got out his car and screamed at people to get out of the way. No alcohol or drugs were found in his system. Apparently, he was just old and confused.

  This is a frightening accident, and it is not a rare one. There are many examples of elderly drivers driving into swimming pools, houses, storefronts, or worse.

  In our teenage years, we all heard “driving is not a right; it’s a privilege(特权).” That is still true, and there comes an age when driving is no longer a privilege that can be allowed. After a certain age, eyesight and dementia(痴呆) are very serious concerns. Undoubtedly, these age-related problems affect some older adults’ driving ability. By the time a person is between eighty-five and ninety years old, his or her driving privilege should be examined.

  Licensing laws vary greatly from state to state, and it’s time for a national law on the maximum age limit for driving. The motivation for this law is safety. Another option is to start with laws that ban anyone over the age of eighty-five from driving after sundown, because driving conditions are not as safe as daylight hours. Still another option that may allow elderly drivers to continue driving could be new technology like a voice warning system that cautions drivers on busy streets or at traffic lights. Finally, since there are laws against driving under the influence of alcohol and drugs, shouldn’t some prescription drugs also be included? The average age of 85-year-old is undoubtedly taking at least one prescription drug daily.

  The thought of an 86-year-old driver with failing eyesight running down the road in a two-ton piece of metal is unsettling to us all. Driving at an advanced age is not only challenging for the elderly drivers, but also it’s dangerous for the rest of us.

  32. The first paragraph is written in order to show_________.

  A. the harm of driving at an old age B. the importance of traffic safety

  C. traffic accidents are on the rise D. many elderly drivers are careless

  33. The author suggests that there should be new laws against driving __________.

  A. over eighty-five B. under the influence of prescription drugs

  C. with the help of voice warning systems D. between sunset and dawn

  34. The underlined word “unsettling” in the last paragraph is closest in meaning to “________”.

  A. disappointing B. worrying C. touching D. interesting

  35. Which of the following would be the best title for the text?

  A. How to keep old people safe on the road?

  B. Are drivers well protected by licensing laws?

  C. Should there be an age limit for elderly drivers?

  D. Is driving a right or a privilege for an old person?

  第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  Some people make you feel comfortable when they are around. You spend an hour with them and feel as if you have known them half your life. 36 .

  Here are several skills that good talkers have. If you follow the skills, they’ll help you put people at their ease, and make friends with them quickly.

  First of all , good talkers ask questions. 37 .One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morning. It’s a common question, but it will get things going.” From there you can move on to other matters—sometimes to really personal questions. 38 .Second, once good talkers have asked questions, they listen to the answers. This point seems clear, but it isn't. Your questions should have a point and help to tell what sort of person you are talking to. And to find out, you really have to listen carefully and attentively.

  39 . If someone sticks to one topic,you can take it as a fact that he's really interested in it. Real listening also means not just listening to words, but to tones of voice. If the voice sounds dull, then, it’s time for you to change the subject. Finally, good talkers know well how to deal with the occasion of parting. If you're saying goodbye, you may give him a firm handshake and say, “I’ve really enjoyed meeting you.” 40 . Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they’ve known you half their life.

  A.Real listening at least means some things.

  B.You can become a popular person.

  C.Almost anyone, no matter how shy he is, will answer a question.

  D.And how he answers will let you know how far you can go.

  E.If you want to see that person again, don’t keep it a secret.

  F.It’s polite to listen to others with a smile.

  G.These people have something in common.

  第三部分 英语知识运用:总分:45分,共30题

  第一节 完形填空:总分:30分,共20题(每小题1.5分)

  阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、 B 、C 、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  As I was a young boy my family was very poor. I would often help do something for the neighbors to 41 a little pocket money.

  One day I 42 on the door of an elderly woman and asked 43 she needed me to clean the yard. She asked why I was not in 44 and I showed her my worn 45 , which no longer kept me warm. She 46 me to work in the yard. When I finished, she looked at me and said, “I suppose you want to be 47 now.” She then 48 a jar filled with dollar bills and said, “I’m glad you’ve done a 49 job today but that is not something you should be doing again. I want you to 50 new clothes and get back to school. I also want you to come back to 51 me with your report card and I will 52 you when I see you have worked hard and have some good 53 . Now reach out your little hands and take out as much 54 as you can.”

  I put my hands in the jar and 55 so much money that it was 56 for me to buy what I badly needed. Later, I returned several times to see the woman and she did just as she 57 . She looked at my report card and gave me a handful of dollars and some delicious food every time I 58 her that I had an “A”.

  I was twelve years old when I moved from that neighborhood. I will never forget the huge 59 this wonderful lady made over my life with her 60 . This is something I hope to do myself in this lifetime over and over again.

  41. A. save B. give C. earn D. change

  42. A. turned B. knocked C. worked D. looked

  43. A. how B. when C. why D. if

  44. A. school B. time C. trouble D. bed

  45. A. bag B. carpet C. coat D. sofa

  46. A. allowed B. forced C. helped D. stopped

  47. A. punished B. tested C. praised D. paid

  48. A. set up B. took out C. talked about D. put away

  49. A. boring B. new C. fine D. terrible

  50. A. keep B. buy C. remove D. make

  51. A. visit B. forgive C. welcome D. serve

  52. A. recognize B. reward C. understand D. protect

  53. A. goals B. stories C. marks D. ideas

  54. A. room B. money C. food D. time

  55. A. grabbed B. lost C. borrowed D. charged

  56. A. rare B. enough C. simple D. special

  57. A. promised B. discovered C. knew D. admitted

  58. A. asked B. required C. showed D. wrote

  59. A. decision B. progress C. mistake D. difference

  60. A. courage B. kindness C. honesty D. happiness

  第Ⅱ卷非选择题(50分)

  注意事项:请将答案写在答题卡上;写在本试卷上无效。

  第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

  One day a rich man took his sons on a trip to the countryside. He wanted to show them how the poor lived so that they could be thankful 61 his wealth through hard work.

  They spent a couple of 62 (day) on the farm of what would be considered a poor family.

  On their return, the father asked the elderly boy 63 (explain) what he had learnt. To his surprise, the boy, who had kept 64 (silence) and deep in thought on the journey home,

  65 (reply) in a way that shocked his father.

  “I want to become a farmer, 66 the farmers can enjoy the beautiful night stars while we have only expensive lanterns.” Finally, he asked his father, "What makes us safer, large walls around our house or some friends 67 will protect us?"

  After a while, the boy finished by saying, "Before the trip I thought we 68 (be) rich but today I learnt who is 69 (true) rich." With this, the boy got up and walked away, 70 (leave) his father sitting on their comfortable sofa, totally speechless.

  第四部分 写作(共两节, 满分35分)

  第一节 短文改错(共10小题, 每小题1分;满分10分)

  假设英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加, 删除或修改。

  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。

  删除:把多余的词用斜线()划掉。

  修改:在错的词下面画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

  注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

  2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。

  Last weekend my father and I went fish. We drove for a couple of hour and finally arrived at my father’s most favorite lake. First, we walked around a lake looking for a good place to fish. My father said they should fish from the top of a large rock. I was exciting and wanted to catch a fish immediately, so there just didn’t seem to be any fish in the lake. Dad told me that the key to fishing is being patiently, and that you have to wait the fish to come to you. We fished all morning and my father caught four fish. The only thing I catch was a cold.

  第二节 书面表达(满分25分)

  假定你是李华,你校外教David对中国传统文化很感兴趣。学校邀请著名书法家沈鹏到校举行书法讲座。请给David发一封电子邮件,邀请他来参加并介绍讲座的有关事宜。

  1) 讲座时间:5月15日(星期日)上午8:00—11:00;

  2) 讲座地点:艺术楼演讲大厅;

  3) 活动安排:听讲座;讨论及提问;观摩名家作品等。

  要求: 1. 词数100个左右; 2. 文章开头已给出, 但不计入总词数。

  3. 参考词汇: 书法Chinese calligraphy 书法家calligrapher

  Dear David,

  Yours

  Li Hua

  英语试题答案

  第一部分:听力

  1—5 ACBBC 6—10 ACABC 11—15 CABAC 16—20 CBCAC

  第二部分:阅读理解

  第一节

  21-24 CBAD 25-27 DAB 28-31 ABBC 32-35 ABBC

  第二节

  36-40 GCDAE

  第三部分:英语基础知识应用

  第一节:完形填空

  41-45 CBDAC 46-50 ADBCB 51-55 ABCBA 56-60 BACDB

  第二节

  61. for 62. days 63. to explain 64. silent 65. replied

  66. because 67. that /who 68. were 69. truly 70. leaving

  第四部分 写作

  第一节:短文改错

  Last weekend my father and I went fish. We drove for a couple of hour and finally arrived at my

  fishing hours

  father’s most favorite lake. First, we walked around a lake looking for a good place to fish. My father

  去掉most the

  said they should fish from the top of a large rock. I was exciting and wanted to catch a fish immediately,

  we excited

  so there just didn’t seem to be any fish in the lake. Dad told me that the key to fishing is being patiently,

  but patient

  and that you have to wait ∧ the fish to come to you. We fished all morning and my father caught four

  for

  fish. The only thing I catch was a cold.

  caught

  第二节 书面表达 省略

  高一英语第二学期期末试题

  第I卷

  第一部分:听力(共两节,满分30分)

  第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

  听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有5秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

  1. What does the man want to do tonight?

  A. See a movie.

  B. Go to bed early.

  C. Finish some work.

  2. What will the man do after work?

  A. Attend a meeting.

  B. Go home directly.

  C. Eat out with the woman.

  3. Who does the man want to buy a gift for?

  A. His aunt. B. His friend. C. His sister.

  4. Why isn't the man having his breakfast at home?

  A. He is not hungry.

  B. He likes to eat at school.

  C. He is running late for school.

  5. Where might the speakers be?

  A. On the street.

  B. At a shopping mall.

  C. Inside a subway station.

  第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

  听下面5段对话或独白。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白故,你格有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

  听第6段材料,回答第6至7题。

  6. How many towels does the man have in the bathroom now?

  A. One. B. Two. C. Three.

  7. When will the man go to the gym?

  A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.

  听第7段材料,回答第8至9题。

  8. What time will the man arrive at the party?

  A. At 6:00. B. At 6:45. C. At 8:00.

  9. What does the woman think of the man’s hair?

  A. It looks good.

  B. It seems too short.

  C. It’s been out of style.

  听第8段材料,回答第10至12题。

  10. What did the woman first order for herself?

  A. A glass of water.

  B. A glass of white wine.

  C. A glass of watermelon juice.

  11. What comes with roast vegetables?

  A. The chicken. B. The steak. C. The lamb.

  12. Who is the woman probably dining with?

  A. Her son. B. Her friend. C. Her husband.

  听第9段材料,回答第13至16题。

  13. What might be the relationship between the speakers?

  A. Close relatives. B. Fellow students. C. Business partners.

  14. What happened to the woman’s grandmother?

  A. She hurt her leg.

  B. She had a car accident.

  C. She fell in her bathroom.

  15. Who did the woman’s grandmother call first yesterday?

  A. The woman. B. The woman’s father. C. The woman’s mother.

  16. How was the woman’s grandmother sent to the hospital?

  A. In a taxi.

  B. In an ambulance.

  C. In the woman’s car.

  听第10段材料,回答第17至20题。

  17. When will all classes finish?

  A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Friday.

  18. What will happen tomorrow?

  A. There will be a chess match.

  B. The students will attend a concert.

  C. School buses will run earlier than usual.

  19. Where will Ms. Williams be on Thursday?

  A .In the library.

  B. At the music club.

  C .In the headmaster’s office.

  20. What is the main point of this message?

  A. To wish the chess club success.

  B. To tell students about the daily schedule.

  C. To remind students about their activities after school.

  第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)

  第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  A

  When he was driving home one evening on a country road, Joe saw an old lady, stranded(抛锚)on the side of the road. He stopped in front of her car and got out. Even with the smile on his face, she was worried. He looked poor and hungry. He knew how she felt. He said, “I am here to help you, madam. Why don’t you wait in the car where it’s warm? By the way, my name is Joe.”

  She had a flat tire(轮胎).Joe crawled under the car, changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. She could not thank him enough and asked him how much she owed him. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she could give that person the assistance he needed, and Joe added, “And think of me.”

  She drove off. A few miles down the toad the lady saw a small restaurant. She went in. The waitress had a sweet smile, and was nearly eight months pregnant(怀孕). The old lady wondered how someone like her who seemed poor could be so kind to a stranger. Then she remembered Joe. After the lady finished her meal, the waitress went to get her change from a hundred-dollar bill. But she stepped right out of the door.

  When the waitress came back, she noticed something written on a napkin, “I am helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here’s what you do—Do not let the chain of love end with you.”

  That night when she got home, she was thinking about the money and what the lady had written. She and her husband needed money with the baby due next month. She knew how worried her husband was, and as he lay sleeping next to her, she whispered, “Everything’s going to be all right. I love you, Joe.”

  21. When Joe stopped to help the lady, she ________.

  A. became excited

  B. was afraid to be hurt

  C. refused his offer

  D. thanked him

  22. We can learn from the text that ________.

  A. Joe’s boss fired him

  B. Joe worked as a driver

  C. Joe’s wife was the waitress

  D. Joe had an unhappy marriage

  23. By telling the story, the writer tries to show that ________.

  A. being generous is a good quality

  B. kindness can be spread

  C. being poor can not stop a happy marriage

  D. first impression is not always right

  B

  How Important Is Fashion?

  Is looking fashionable more important than being comfortable? Many people seem to think so, judging by the things they wear. But fashion is not everything. It is more important to be a healthy and good person.

  People go to great lengths to be fashionable. Some people think they have to have a certain body type, so they go on extreme, unhealthy diets in order to change their bodies. In addition, many women wear uncomfortable fashions, such as high-heeled shoes that create blisters(水泡), tight body shapers that limit blood flow, and sticky false eyelashes. Men and women alike spend time and money on products that change their natural hair color and use hot irons and blow dryers to curl or straighten their hair. Some people spend several hours a day in front of a mirror. Is fashion important enough to spend so much time and effort on changing how you look like?

  If the purpose of fashion is to make a person feel good, it does not make sense that he or she would go through so much discomfort to be fashionable. Fashion should not come first. People should prioritize(优先考虑)being healthy and positive. What people wear does not indicate anything about their personalities. Instead of spending hours choosing a suit, perhaps you should call your friends and do something together! Instead of going on strict diets and starving, why not eat some healthy foods and then exercise? By doing these things, you can keep a healthy lifestyle and truly grow as a person.

  24. The author’s main purpose in writing the text is to ________.

  A. show readers advantages and disadvantages of dieting

  B. persuade readers to value health more than fashion

  C. amuse readers with a story about a fashion-school student

  D. tell readers of the latest fashion styles

  25. Which statement best represents the author’s viewpoint?

  A. People need to diet to lose weight.

  B. When you look good, you feel good.

  C. Fashion increases famous people’s self-respect

  D. Fashion can make people do some unhealthy things.

  26. Which of the following activities would the author most likely recommend?

  A. Going skating with friends.

  B. Shopping for bargain clothes.

  C. Starting a new diet with a friend.

  D. Changing the hairstyle every week.

  C

  People have used pigeons to carry messages to one another for hundreds of years. In fact, pigeons were a common way to send messages right up through Would War II.

  In 1815, English troops were fighting Napoleon’s forces in France, and the English were believed to be losing. A financial panic swept over London. Government bonds(债券)were offered at low prices. Few people noticed that Nathan Rothschild, an English banker, was snapping up these bonds when everyone else was trying to sell them. A few days later, London learned the truth: the Duke of Wellington had defeated Napoleon at the battle of Waterloo. The value of the bonds soared(暴涨), and Rothschild became wealthy…all because his pigeons had brought him news of the victory before anyone else knew of it.

  Carrier pigeons were used by countries in both World War I and World War II. Not only were the birds often the fastest, most reliable way to send messages, they could also be used to reach soldiers far behind enemy lines, where radios and field telephone lines were useless. Since they could easily be released from airplanes or ships, every branch of the armed services used the birds.

  Carrying messages could be a dangerous job. Some pigeons performed with such bravery that they became famous and were even awarded medals. The most famous pigeon of all may have been Cher Ami. Stationed in France during World War I, he carried twelve important messages for American forces. On his last mission, though wounded, he carried a message that saved the lives of 194 American soldiers. For his amazing service, he was awarded the French “Croix de Guerre.”

  Today, modern communication methods can carry information from one place to another hundreds of times faster than a pigeon could do it. However, few people would argue with the fact that carrier pigeons — especially those that served in the military — have earned their place in history.

  27. Nathan Rothschild made his fortune by ________.

  A. relying on messages sent to him by carrier pigeons

  B. predicting successfully the result of the battle

  C. his experience and a good knowledge of bonds

  D. his ability to tell right from wrong

  28. What does “snapping up” mean in the second paragraph?

  A. Giving away.

  B. Destroying.

  C. Throwing out.

  D. Buying.

  29. The author provides dates and numbers throughout this text in order to ________.

  A. avoid mixing up the readers’ minds when reading for information

  B. prove that carrier pigeons are more important in modern times than in the past

  C. show the influence of carrier pigeons at important points in history

  D. explain the causes and effects of world events

  30. What is the author’s attitude towards carrier pigeons?

  A. Doubtful. B. Negative. C. Positive. D. Unconcerned.

  第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

  4 Study Habits You Should Be Practising

  With exams, essays, projects, and many deadlines for different things, effective(有效的)study habits are necessary. 31 If you are in need of a bit of an improvement, keep reading for the top four study habits that you should be practicing.

  1. Make and use flashcards.

  32 By using flashcards with a question on one side and the answer on the other, you will force your brain to recall he necessary information. Even if you struggle a bit with a card, you will still be actively revising the necessary material.

  2. Revise, revise, revise!

  Many students put off studying until just before the exam, with the more hardworking students giving themselves a week or two before a test. 33 It’s best to revise the information a little bit every day, so that you are not upset when a test comes around.

  3. 34

  One of the most effective—and the most fun—methods of studying is to watch related lectures and videos in order to get more material. Watch documentaries or videos on YouTube and educational websites. You may be surprised at how much you can learn from videos, and just how much information is available online.

  4. Re-write your notes.

  Studies have shown that writing information out by hand increases your ability to remember the material. This makes the recall go hand-in-hand with muscle memory. 35

  These are the four most effective study habits, and something all successful students do. Make sure you are on top of your game by following these study methods!

  A. Watch related lectures and videos.

  B. One method of revising is to make a mind-map.

  C. Use these graded tests to create a new practice test.

  D. Having these great study habits can make things easier.

  E. However, it’s actually an ineffective method of preparing and studying.

  F. Flashcards are designed to improve active memory recall of information.

  G. You will be able to picture your written notes when you are taking the exam.

  第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

  阅读下面短文,从短文各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。

  I believe I had the perfect life. Because I was about to 36 my high school, and on my way to college, I had great friends and a loving family. There was nothing 37 . But I spoke too soon.

  It was around 9:25 a. m. that I heard the news that would 38 my life forever My brother Zach had been in a car accident. He fought for five days before he 39 . That day, I became an only child. I felt extremely 40 .

  After Zach’s death, I found 41 in food. I ate, then I slept, then I ate again. I couldn’t cry. I could hardly feel anything, and I was 42 . I stopped building relationships for fear that they would end just as 43 as Zach’s life. Also, I became nervous about any potentially 44 situations-driving late at night-but I couldn’t express this fear of life 45 I wanted to be strong for my parents. I saw my parents’ 46 worse than mine because of the losing of their son. I didn’t want them to 47 me. I also experienced a lot of 48 , because I was angry about why the sadness had happened to me, and I never 49 from this emotion.

  Now, it has been nearly five years since Zach’s death. I don’t 50 life anymore: I fact it bravely. I 51 my friendships and began socializing more. I even 52 Zach’s story with people around me. although my new friends met him they know about Zach.

  One lesson I learned from losing my brother was never to be 53 to say, “I love you.” I loved my brother, but it was too late to 54 it loudly. The last time I remember telling my brother I loved him was when he was when he was dying. Don’t make this 55 like me.

  36. A. admit B. finish C. skip D. determine

  37. A. earning B. reaching C. competing D. missing

  38. A. regret B. change C. beautify D. solve

  39. A. took away B. gave away C. passed away D. flew away

  40. A. lonely B. tired C. bored D. nervous

  41. A. interest B. benefit C. guidance D. relief

  42. A. funny B. hopeful C. patient D. senseless

  43. A. finally B. suddenly C. nearly D. seriously

  44. A. difficult B. particular C. dangerous D. tense

  45. A. so B. if C. unless D. because

  46. A. pain B. discouragement C. willingness D. memory

  47. A. think about B. dream about C. talk about D. care about

  48. A. surprise B. anger C. disappointment D. doubt

  49. A. escaped B. prevented C. stopped D. suffered

  50. A. damage B. choose C. fear D. leave

  51. A. produced B. rebuilt C. communicated D. raised

  52. A. copy B. advertise C. share D. perform

  53. A. stubborn B. satisfied C. brave D. afraid

  54. A. explore B. express C. spread D. pray

  55. A. mistake B. decision C. explanation D. difference

  第II卷

  第三部分:语言运用(共两节,满分45分)

  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号中单词的正确形式。

  When someone has deeply hurt you, it can be very difficult to let go of your anger. 56 forgiveness is possible-and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. So far, research has shown that people who forgive can have more energy and 57 (good) sleep.

  So when someone has hurt you, cool down first. Take a couple of 58 (breath) and think of something that 59 (give) you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love. Don’t wait for 60 apology. “Many times the person who hurts you may never think of 61 (apologize),” says Dr. Frederic Luskin, 62 wrote the book Forgive for Good. “They may have wanted to hurt you or they just don’t see things the same way. So if you wait for people 63 (say) sorry, you could be waiting a very long time.” Next keep in mind that forgiveness does not 64 (necessary) mean accepting the action of the person who upsets you. Instead, learn to look for the love, 65 (beautiful) and kindness around you. Finally, try to see things from the other person’s position. You may realize that he or she was acting out of carelessness.

  第四部分:写作(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)

  第一节:话题微写作(满分15分)

  将下面5个句子按括号内要求翻译并连成一篇微作文。

  1. 很难想象没有史蒂芬霍金(Stephen Hawking)的世界会是怎样。(what引导宾语从句)

  2. 在爱因斯坦(Einstein)的研究基础上,霍金发展了他的黑洞(black holes)理论。(be based on; 非限制性定语从句)

  3. 这一广为接受的理论使得科学家们能够解释宇宙的起源。(make it possible..)

  4. 正是霍金的知识和幽默使得他成为最受欢迎的科学家之一。(强调句)

  5. 他的人生经历正鼓舞着年轻人去实现他们的梦想。(inspire;achieve)

  _____________________________________________________________________________________________

  _____________________________________________________________________________________________

  _____________________________________________________________________________________________

  _____________________________________________________________________________________________

  _____________________________________________________________________________________________

  第二节:应用文写作(百强校英语解析团队专供)(满分25分)

  假定你是李华,刚获悉你的朋友David成立了校英语戏剧社(English Drama Club),请用英语给他写封邮件,内容包括:

  1. 祝贺新社团成立;

  2. 提供社团发展建议;

  3. 表达祝愿。

  注意:

  1. 词数80左右;

  2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

  _____________________________________________________________________________________________

  _____________________________________________________________________________________________

  _____________________________________________________________________________________________

  英语试题答案

  第一部分:听力(每小题1.5分,满分30分)

  1. B 2. A 3. C 4. C 5. A 6. B 7. A 8. C 9. A 10. B

  11. C 12. A 13. B 14. A 15. C 16. B 17. B 18. C 19. A 20. B

  第二部分:阅读理解(满分35分)

  21. B 22. C 23. B 24. B 25. D 26. A 27. A 28. D 29. C 30. C

  31. D 32. F 33. E 34. A 35. G

  第三部分:语言运用(每小题1.5分,满分45分)

  第一节:完形填空

  36. B 37. D 38. B 39. C 40. A 41. D 42. D 43. B 44. C 45.D 46. A

  47. D 48. B 49. A 50. C 51. B 52. C 53. D 54. B 55. A

  第二节

  56. But 57. better 58. breaths 59. gives 60. an

  61. apologizing 62. who 63. to say 64. necessarily 65. beauty

  第四部分:写作

  第一节:话题微写作(满分15分)

  ①It’s hard to imagine what the world will be like without Stephen Hawking. ②Hawking developed his theory of black holes, which was based on Einstein’s research. ③This widely accepted theory made it possible for scientists to explain the origin of the universe. ④It’s the knowledge and humor that made him one of the most popular scientists. ⑤His life experience is inspiring young people to achieve their dreams.

  第二节:应用文写作(满分25分)

  Dear David,

  I’m glad to learn that you’ve just established English Drama Club, which will be a perfect stage for teenagers who have a passion for acting. Here comes my advice.

  First, it would be wise to arrange various activities to attract more members to take part in, such as poem reciting, musical play and so on. As to stage techniques, please invite specialists to give professional guidance if possible. Besides, it should be a good idea to set up a fund and prizes to honor those with contributions.

  Wish it a big success.

  Yours,

  Li Hua


高一英语春季学期期末考试题相关文章:

1.人教版高一英语必修一Unit 3期末复习试题及答案

2.人教版高一英语必修一Unit 1期末检测试题及答案

3.人教版高一英语必修一Unit 2期末复习试题及答案

4.高一英语单元检测试题4套及参考答案

5.高一期末考试英语作文

Copyright @ 2006 - 2018 大香蕉伊人网 All Rights Reserved

大香蕉伊人网 版权所有 粤ICP备15032933号-1

我们采用的作品包括内容和图片全部来源于网络用户和读者投稿,我们不确定投稿用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的权利,请联系:[email protected],我站将及时删除。

大香蕉伊人网 大香蕉伊人网

回到顶部