(2016·江苏三校联考) Autumn means different things to different people.“It all depends on your personality-away-up (结束)efore a long journey.”
If this is true，perhaps it tells us a little about，for instance，Thomas Hood，the 19th Century English poet.About November，he wrote： the other hand，another English poet John Keats，already sensing he was seriously ill，was inspired by a late September day to pen one of the most famous poems in the English language，To Autumn.He wrote to a friend afterwards that there was something comforting and healing about it.
According to Richard Mabey，Keats has the biological evidence on his side.Autumn is not a time of slowing down，but a time of new beginnings and great movements of creatures.For example，just at the moment that Keats's “gathering swallows” ( in To Autumn)are departing for Africa，millions of creatures are fleeing from the frozen north like Iceland，Greenland and Russia to winter along the east and south coasts of Britain.According to scientists，before falling，the leaves transfer their chlorophyll(叶绿素) and carbohydrates into the woody parts of the tree for safe keeping over winter.What remains is the natural antioxidants (防老剂) in the leaves: the yellow and orange carotenoids (类胡萝卜素)ced for autumn，the bright-red anthocyanin (花青素).High colour is not a signal of deterioration (退化) and decline(排毒的) ability and good health.“Suppose_we_saw_ourselves_burning like_maples_in_a golden_autumn.And_that_we_could_break_up_like_autumn_leaves...dropping their substance like chlorophyll.Wouldn't our attitude towards death be different?”【语篇解读】 1.From Thomas Hood's poem，we may infer that ________.C.he had a negative attitude towards autumn
D.he enjoyed butterflies and bees very much
解析：推理判断题。根据第二段下面的托马斯·胡德的诗歌内容中许多的“no”可知他对于秋天的态度是消极的故答案为C项。答案：C________.an't bear the freezing
B.they can't get enough water from the wood part
C.chlorophyll and carbohydrates have been lost through leaves
D.chlorophyll and carbohydrates have come back to the wood part
解析：细节理解题。根据倒数第二段中“...re falling，the leaves transfer their chlorophyll (叶绿素) and carbohydrates into the woody parts of the tree for safe-keeping over winter”(在落下之前为了安全过冬叶子将叶绿素和碳水化合物转换成了木质部分)可知答案为D项。答案：D________.解析：推理判断题。根据文中几位诗人的诗歌内容可以看出在不同人的眼中秋天所呈现的面貌是不同的故答案为A项。答案：AWhich word can best describe Loren Eiseley's attitude towards autumn?
A.Fearful. B.Optimistic.l. D.Realistic.解析：观点态度题。根据文章最后一段再结合倒数第二段内容可推知洛伦·艾斯利表达的是一种乐观积极的态度。答案：Bferent from autumn leaves，which will come again the next spring.
C.Man should have a positive attitude towards death，quite different from autumn leaves.
D.Man should treat death calmly，just as autumn leaves fall to the ground.
In the next five years，STEM ( science，technology，engineering and mathematics)jobs are projected to grow twice as quickly as jobs in all other fields according to the US Bureau of Statistics.While other jobs are expected to grow by 10.4 percent，STEM jobs are expected to increase by 21.4 percent.
By this measure，future STEM jobs represent a huge opportunity to today's students.But，in fact，of the 3.8 million ninth graders in the US，only 233，000 end up choosing a STEM degree in college，according to the National Centre for Education Statistics.This means only 6 percent of ninth graders will become STEM graduates.And of these graduates，women will be even more under-represented in most STEM fields.-related fields? It isn't an easy task.Schools do not always adequately prepare students for these severe subjects-related fields complete their degree in less than six years.-year-old daughter would follow in their footsteps.They encouraged her to take an after-school science/robotics programme.When she got therewas teased and told that geeky girls are not welcomed in the boys' club.Ironically，by the time young boys are entering college programmes in STEM fields，many complain about the lack of girls.
Starting at an early age，even as young as kindergarten，we need to encourage and help the next generation leaders to consider taking up science，computing，math and technology.We also need to realize that for young girls to be inspired to take and stick with this educational path and later career field，they will benefit from the support of the people that surround them: parents，teachers，friends and family members.
【语篇解读】 本文介绍了美国STEM领域人才需求剧增但是就读STEM专业的学生人数偏少因此在未来几年中美国将面临该领域人才短缺的情况。本文还分析了STEM专业学生人数少的具体原因。e used in the passage mainly to show that ________.EM talents
解析：推理判断题。根据数据显示STEM领域人才需求量增长21.4%(其他行业只有10.4%)而选择STEM专业的学生只有6%因此不久的将来美国将面临STEM领域人才短缺的问题故选D项。答案：D________.th the subjects
B.they can't stick to their hard studies
C.they feel they have learnt adequately
D.they can easily find jobs in other fields
解析：推理判断题。根据第三段中的“...and college programmes are designed to get rid of those who are less persistent”大学的课程是这样设计的那些不能坚持的将会被开除。由此可见部分学生中途停止是由于他们不能坚持而被开除故选B项。答案：B________. prejudice against girls
C.most girls are bad at the required subjects
D.most girls take little interest in STEM jobs
解析：推理判断题。第四段提及那个小女孩的事例她参加课后的科学/机器人技术课程男女生比例是6∶1她是其很多人把STEM看成是男孩的专利也就是对女孩存在偏见故选B项。答案：BIn the writer's opinion，what should we do now?
A.Show the students the advantages of STEM jobs.
B.Provide college graduates with more STEM jobs.
C.Encourage more young children to take up STEM.
D.Make people aware of the importance of STEM.
Sure，it's good to get along with your teacher because it makes that time you spend in the classroom more pleasant.And yes，it's good to get along with your teacher because，in general，it's smart to learn how to relate to the different types of people you'll meet throughout your life.
But really，there's one super-important reason why you should get along with your teacher.Kids who get along with their teachers not only learn morebut also they're more comfortable asking questions and getting extra help.This makes it easier to understand new material and do your best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher，he or she can be someone to turn to with problems，such as learning or school issues and bullying.
As a kid in elementary or middle school，you're at a wonderful stage in your life.You're able to take in lots of new and exciting information.Apart from that，you're able to think about all this information in new ways.Your teacher knows that，and in most cases，he or she is thrilled to be the person who's giving you all that material and helping you put it together.Remember teachers are people，too，and they feel great if you're open to what they're teaching you.That's why they wanted to be teachers in the first place!
Some kids may be able to learn in any situation，whether they like the teacher or not.But most kids are sensitive to the way they get along with the teacher，and if things aren't going well，they won't learn as well and won't enjoy being in class.
【语篇解读】 本文主要介绍与老师相处融洽的重要性。________.ts in getting along with teachers
D.avoiding problems happening around kids
解析：段落大意题。根据第二段的“Kids who get along with their teachers not only learn more.This makes it easier to understand new material and do your best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher，he or she can be someone to turn to with problems”可知本段主要谈论与老师相处融洽的好处即C项正确。答案：CWhat's the writer's attitude towards getting along with teachers?
A.Doubtful. B.Objective.解析：观点看法题。根据第一段的整体内容可推知作者是赞成与老师相处融洽的即D项正确。答案：Drom the passage?
A.Kids in middle school are able to learn lots of exciting information.
B.Kids are bullied while communicating with others in school.
C.Most kids will leave the class when not doing quite well with their teachers.
D.Most kids will leave the class when not satisfied with teachers' teaching methods.
When I first heard about geocaching (地理寻宝)hought about it，the more it seemed like an interesting idea.I at least wanted to try it once.
Having familiarized myself with how the game works，I set out in search of my first cache.My trip took me through a series of lively hutong (胡同)mall temples，and right into the courtyard of a quiet youth hotel.I spent several minutes looking around，but couldn't find anything.Just before I was about to give up，I spotted a colourful object in the crack of a wall.Could it be the hidden cache?
At that moment a group of backpackers arrived. According to the game's rules，people who are not in the game must not be allowed to find out about secret caches.So I pretended to make a phone call while waiting for them to leave.When the coast was clear，I grabbed the object.It was the cache! I opened it and pulled out a crumpled (皱的) sheet of paper with several names and celebratory messages written on it.I added my own and replaced the cache in its hiding placeIt may seem like a simple game，but the idea that there are caches hidden all around us is exciting.Once you're hooked，it's easy to set yourself the goal of finding every single cache in a neighbourhood or even an entire city.The real treasure，however，is not the cache itself，but the places it takes you to.
Hunting for further caches has since introduced me to places which I didn't even know existed.Some are peaceful parks，while others are forgotten historical sites.A few caches have even been in places I passed regularly without giving them any thought.Now，I feel a much closer connection.
【语篇解读】 本文讲述了通过地理寻宝作者去了一些未曾去过的地方加深了对这个城市的了解。What was the author's initial attitude to geocaching?
A.He thought it interesting.
B.He wanted to try it at once.
C.He showed little interest in it.
D.He found it unsuitable for him.
A.In a hutong. B.In a temple.
C.In a well. D.In a hotel.
解析：细节理解题。根据第二段的“...and right into the courtyard of a quiet youth hotel”和“...I spotted a colourful object in the crack of a wall”以及第三段的“It was the cache”可知项正确。答案：D________.解析：细节理解题。根据第三段的第二句和第三句可知根据游戏规则没有参加游戏的人一定不允许知道宝藏的秘密所以作者假装打电话是为了隐藏宝贝以防被别人发现因此选择D项。答案：Dade more friends.
D.He has mastered hunting.
解析：细节理解题。根据文章最后一段的第一句“Hunting for further caches has since introduced me to places which I didn't even know existed”和最后一句“Now可知寻宝使作者接触到了A项。答案：A
Easy Steam Mop (拖把)￡29.99￡79.99￡50
ADD TO BASKET
Use the power of steam to clean and disinfect (消毒) your home in minutes without using expensive and harmful detergents (洗涤剂).roughout the home，this steam mop heats up almost instantly and takes just eight seconds to kill bacteria from any area it targets.
It works by changing water into steam using a microfiber cloth to enhance the ability to absorb liquid，and features a clever triangular mop head and swivel joint (旋转接头) to allow it to reach into corners and other spaces that many similar cleaning tools cannot.The 1-100℃-resistant floors including hardwoodAdditional pack of three spare mop heads are also available
Easy Steam Mop White/Green: D6430
Easy Steam Mop White/Blue : D7149
Spare Pads—3 packs : D6431
Standard Delivery—Only ￡3.95Please note standard delivery on all items is only ￡3.95;delivery charge applies per order regardless of number of items purchased.Delivery to Northern Ireland￡6.95.Delivery to the Channel Islands and Scilly Isles is ￡14.95.Delivery to Eire is ￡9.95 and deliveries to BFPO postal addresses are ￡6.95.Satisfaction Guaranteed
For your complete piece of mind，our Home and Garden products may be returned to us within 30 days of purchase for a refund of the purchase price.Items must be returned unused.
【语篇解读】 本文是一篇应用文介绍了一种网上销售的易蒸汽拖把的特点以及派送和售后保证等信息。h should you pay for a mop delivered to Isle of Man?
A.￡33.94. B.￡36.94.￡39.94. D.￡44.94.解析：细节理解题。根据文中的“￡29.99”和“Delivery to Northern Ireland￡6.95”可知一个拖把被派送到马恩岛所需要的费用为：29.99+6.95=36.94。故选B项。答案：Beconds to kill bacteria.
解析：细节理解题。根据文中的“Use the power of steam to clean and...”可知该题选A项。答案：Ands and Eire.
C.Isle of Man and Northern Ireland.
D.The Channel Islands and Eire.
解析：细节理解题。根据文中的“Delivery to Northern Ireland￡6.95”可知该题选C项。答案：CWhere can you find this passage?
A.In a business magazine.
B.On an e-shopping website.解析：文章出处题。根据文章中的“ADD TO BASKET”可知该篇文章应是在电子购物网站上出现的。故选B项。答案：BB
(2016·贵阳市适应性监测考试)Choose your wish list
It's normal for any student's college wish list to change throughout high school.But when it comes time to apply，many seniors have a hard time narrowing down their choices.
There's no hard and fast answer，but there are several things you can do and ask yourself to make the decision easier.Here are three pieces of advice that might help.
Do your research
Above all，it's important to figure out your wants and needs.What do you expect from your education? What are you willing to give up?
Veronica Hauad，senior associate director of admissions (录取) at the University of Chicago in the USDon't focus on rankings
It's easy to focus too hard on school rankings，but don't let that make your decision for you when you're looking at colleges.In the long run，rankings probably won't have a big effect on your education.It's OK to look at rankings，but don't obsess (过于执着) over them.Find colleges that really interest you.If they end up being on a top listThink about your future
Here's an important question to ask all of the colleges on your list: How many of your students find jobs after graduation? An Ivy League school may look good on an application，but what will the college do to help you find a job?
Students should also make sure they're going to college for the right reasons.
University of Illinois sophomore (二年级学生) Steve Wang said he has met students who aren't looking at the bigger picture.“I see a lot of students who go to college for the sake of the college experience—not for a higher educationd.“So people show up and spend a lot of time at parties and not really paying attention to schoolwork.That's not really what college is for.”
【语篇解读】 本文是一篇说明文。作者向那些准备申请大学的高中生提供了三个建议：一是做好相关调查;二是不要太执着于大学的排名;三是考虑自己的未来。t does the underlined part “figure out” in Paragraph 4 probably mean?
A.Let out. B.Look out.解析：词义猜测题。画线短语所在段落的上一段中提到了一些让学生思考的问题根据逻辑关系可知认为学生应该花些时间弄清楚那些问题由此可推知的意思应为“弄清楚” out的意思也为“弄清楚”。故答案选C项。答案：C________.-known college解析：细节理解题。根据第三段第一句“Above all可知高中生在申请大学时要弄清楚自己的真正需求选那些能真正吸引自己的大学。故答案选A项。答案：A________.-time jobs B.schoolworkC.parties D.college experiences解析：推理判断题。在最后一段中史蒂夫·王认为很多学生来到大学只是为了有上大学的经历而不是为了接受更高的教育。由史蒂夫·王的话可推知他不赞同这种做法故他的时间应该主要是花在学业上的。故答案选B项。答案：BWhat is the passage mainly for?
(2016·成都第三次诊断)As we discussed last weekls a growth industry of experts advising how to make schools more “boy friendly”..“But girls have just improved their performance on some measures even faster，” it says.As a result，girls have narrowed or closed differences with boys in some areas and moved farther ahead of them in others.
The report does agree that some groups of boys are in trouble.It says this is true especially of blacks and those from poor families.But it says closing racial and economic differences would help them more than reducing differences between boys and girls.
Another concern is the large number of boys with learning and emotional disabilities.Also，the report says policymakers now recognize the need to reform public high schools，which should help boys as well as girls.But the report questions what it calls “simplistic” proposals to fix problems for boys in American school.One example given is expanding single-sex schooling. Findings on the success of the idea have differed.t says the research will help better understand why gains for boys are not rising as fast as for girls.But the report also advises the public not to worry too much，and to be careful not to harm the gains that girls have made.
【语篇解读】 本文是一篇议论文主要介绍了一份研究报告。报告分析了美国学校的男孩危机并探讨了解决方法。We can read this report most probably in a ________.-known newspaper解析：文章出The Education Sector report...the culture of schools.”可推知这份研究报告来自于教育部。结合四个选项可知这篇报告最有可能出现在一家著名的报纸上。故答案选B项。答案：B________.boys' trouble
B.American education does no good to boys
C.American schools are more “girl friendly”
D.American boys are not really in trouble
解析：细节理解题。根据第一段第二句“Some people say...in a crisis for boys.”可知有人认为女孩教育的改善造成了男孩教育的危机。故答案A项。答案：A________.d simply to expand single-sex schools解析：推理判断题。根据第四段中的“But the report questions...single-sex schooling.”可知这份报告质疑扩建男子(或女子)学校的做法。由此可推知扩建男子(或女子)学校可能不是一个好办法。故答案选D项。答案：Dage should be “________”.解析：标题归纳题。通读全文可知本文主要介绍了一份研究报告。报告分析了美国学校的男孩危A项概括了文章主旨适合作文章标题。故答案选A项。答案：AD
External bleeding.Apply direct pressure.Place a clean，folded cloth over the injured area and firmly apply pressure.If blood soaks through，do not remove it.Instead，cover that cloth with another one and continue to apply pressure to the wound for 7-10 minutes.If the bleeding is from the eart through the bandage.
Elevate the injury.Position the wounded part of the body above the level of the heart if possible while you apply direct pressure.
Know the pressure points.If direct pressure and elevation don't sufficiently slow the bloodflow，find a pressure point.Large arteries(动脉)found close to the skin's surface supply blood to the head and to each arm and leg.The most common pressure points used during the first aid are located in the upper arms and in the creases above the upper legs.Apply pressure to the closest pressure point to the wound so that the artery is pressed between your fingers and the bone directly behind the artery.If using the pressure point on a leg，you may need to use the heel of your hand instead of your fingers.
Resort to a tourniquet(止血带压脉器).On very rare occasions everything listed above may fail.To prevent the victim from dyingr removed until the victim has reached medical help.Use a tourniquet only if everything listed above has failed.If you use a tourniquet，write down somewhere on the victim the time when it was applied，so medical persons will know how long it has been in place.
【语篇解读】 本文是说明文。主要介绍如何止血的一些方法。________.(药膏)on the woundress the wound firmly with your fingers
D.place a clean bandage over the wound
解析：细节理解题。根据第一段第三句“Place a clean可知A项为正确选项。答案：Aough the cloth，you should ________.解析：细节理解题。根据第一段第四、五句“If blood soaks throughemove it.Instead，cover that cloth with another one and continue to apply pressure to the wound for 7-10 minutes.”可知D项为正确答案。答案：D________ ways are mentioned to stop blood.
解析：细节理解题。每一段的第一句就提到一种止血方法因此共4种。答案：A________.ly blood to the head and to each arm and leg
C.we should use a tourniquet first to stop bleeding
D.the most common pressure points lie in the upper arms and in the creases above the upper legs